• Jövő év végére elektromos változatban is elérhető lesz a komplett haszonjármű-portfóliót
  • Összesen kilenc elektromos jármű lesz 2021 végére a legfontosabb szegmensekben
  • 2024-re a teljes modellpaletta elektromos változatban is elérhető lesz

Rüsselsheim. Az Opel lendületesen folytatja elektromos-offenzíváját. A berlini SHIFT Mobility Conference alkalmával az Opel vezérigazgatója, Michael Lohscheller ma bejelentette, hogy jövőre piacra viszik a Movano elektromos változatát. „Ezáltal már 2021-ben tudunk elektromos kivitelt kínálni könnyű haszonjárműveink teljes portfóliójában“, mondta.

Szintén jövőre jelenik meg a márkakereskedőknél az elektromos Opel Combo Cargo. Az új Opel Vivaro-e pedig már a jövő hónapban a vásárlók kezébe kerül. „Különösen a könnyű haszonjárművek szegmensében nagyon fontos az elektromos modell“, húzta alá Lohscheller. „ Lehetőséget adunk a vállalkozóknak a Combo, a Vivaro és a Movano elektromos változatával a belvárosban való  emissziómentes közlekedéshez.“

Személyautóival is kínálatának következetes és gyors elekromosítására helyezi a hangsúlyt az Opel. A teljesen elektromos Corsa-e és a Grandland X Plug-In Hybrid már 2020 első negyedévétől kapható. Hamarosan elérhető lesz a Zafira-e Life tisztán elektromos változata is. Az Opel jövőbeli dizájnját képviselő új Mokkából, 2021 elején, rögtön a piaci bevezetéstől, kapható lesz az elektromos is. Szintén jövőre érkezik az elektromos Opel Combo Life és a teljesen új Opel Astra.

„Jövőre kilenc különböző elektromos modellt kínálunk vevőinknek, és jelen keszünk valamennyi legfontosabb szegmensben“, közölte Michael Lohscheller. „Megígértük, hogy elektromos lesz az Opel – és be is tartjuk. Vezető szerepet játszunk a COkibocsátás csökkentésében. 2024-re valamennyi modellünkből lesz elektromos változat.“

Következetes elektromos offenzívájával, a jövőképes modellekre való fókuszálással és hatékony belsőégésű motorjainak további tökéletesítésével a közelmúltban jelentősen csökkentette CO2-kibocsátását az Opel. Átlagos flotta-emisszióját 2019 végéig 20 grammal mérsékelte 2018-hoz képest. Majd 2020 első felében, Németországban, további 13,5 százalékkal – amellyel vezető szerepet tölt be a két százalék fölötti piaci részesedésű gyártók között.

Az elektromos Movano bejelentése a következő lépés az Opel E-offenzívájában, illetve a CO2-emisszió leszorításában. A PSA Csoporton keresztül az Opel és a Total leányvállalata, a Saft között kötött megállapodás keretében létrejött az “Automotive Cells Company” elnevezésű joint venture. E partnerséggel a résztvevők 2023-tól világklasszis szereplők lesznek a nagyteljesítményű autóipari akkumulátorok fejlesztésében és gyártásában. A bordeaux-i kutató-fejlesztőközpont és a kísérleti üzem Nersacban (Franciaország) már hozzálátott az új lítiumion-cellatechnológia kifejlesztéséhez. E fázist követően tervezik a tömeggyártás indítását, két „giga-gyárban” Douvrinben (Franciaország) és Kaiserslauternben (Németország). Rüsselsheimben az Opel máris felszerelt 350 töltőállomást a bővülő elektromos jármű flották támogatására.